24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.

Десетте тайни за перфектна кожа на корейските жени

- 0 Коментара

Чудили ли сте се как корейките имат свежа и сияеща кожа дори след като прехвърлят 40-те? Тайната на младоликият им вид не се крие нито в продуктите, нито в конкретни марки, които жените в Корея използват. Философията им е много проста - полагат навременна грижа за кожата си. Тя се състои от 10 стъпки, които корейките извършват методично. Сред тях са почистване на лицето, ексфолиране, тонизиране, използване на маски за лице, околоочен крем, подхранващ крем, лосион и слънцезащитен фактор. Разбира се, следването на всички стъпки е доста трудоемко, но корейската философия е, че трябва да отделиш време, за да получиш резултати. Най-важната стъпка е почистването на кожата, за да може тя да поеме всички подхранващи вещества, които ще бъдат нанесени. Необходимо е постоянство, а за корейските жени грижата за кожата се е превърнала в начин на живот и това е видимо.

Стъпка 1 – Почистващо средство на маслена основа, дегримьори за премахване на грим и замърсявания

Важен етап от грижата за кожата е перфектното почистване на грима, за да избегнем запушване на порите. За лесно и идеално почистено лице, заложете на почестващ продукт на маслена основа. Те, за разлика от почистващите средства на водна основа, разтварят перфектно грим, дори и водоустойчив. Масажирайте добре кожата на лицето и шията, след което добавете хладка вода, за да активизирате съставките. Масажирайте отново и измийте.

Стъпка 2 – Почистващо средство на водна основа-гел или пяна

Не случайно корейският метод за почистване на лице се нарича „двоен“. Втората стъпка включва всички измивни пяни и гелове за лице. Измийте лицето втори път, за да премахнете всички остатъци от масла.

Стъпка 3 – Ексфолиант

Тук е добре първо да вметнем, че ексфолирането е добре да се прави най-много 2 пъти в седмицата, а при чувствителна кожа и акне – веднъж. Ексфолиращите средства премахват мъртвите клетки и разкриват мека и сияйна кожа. Ако имате време, може да започнете с парна баня с различни билки за отваряне на порите. След това нанесете ексфолианта, внимателно масажирайте и изплакнете.

Стъпка 4 – Тонер

Доста често пренебрегваме тази стъпка. Тонерът е изключително важен за балансиране на Ph на кожата, за нейното хидратиране и за стягане на порите. Тонерът или тоникът както често го наричат в Европа, е предназначен да продължи процеса на почистване на кожата ви. Ако почистващият продукт остави невидим филм върху кожата ви, тонерите могат да  го отстранят. Сложете малко количество на памучен тампон и леко масажирайте цялото лице след всяко измиване – сутрин и вечер.

Стъпка 5 – Есенция

Есенцията определено е малко популярна у нас, но е ключов продукт в корейската ежедневна грижа за кожата. Есенцията помага за хидратиране на кожата и нейното обновяване. Есенциите са по-леки и по-малко концентрирани от серумите и служат като допълнителен слой хидратация. Опаковани с хранителни вещества, антиоксиданти и витамини, есенциите осигуряват по-целенасочено действие в зависимост от проблема на кожата ви,който искате да третирате.

Нанесете след тонера и внимателно втрийте в кожата до пълното й попиване.

Стъпка 6 –  Серуми

Всякакви ампули и серуми, без значение за какво са – разширени пори, против бръчки, суха кожа – тук е момента за тях.

Стъпка 7 – Шийт маски

Шийт маските са изключително важен момент и са много обичани от корейките. Изберете перфектната маска за Вас, сложете я и се отпуснете. Те са хидратиращи, дали ще ги използвате веднъж, два пъти в седмицата или всеки ден – това решавате Вие!

Стъпка 8 – Околоочен крем

Кожата около очите е деликатна и също се нуждае от хидратация. Изберете такъв, който отговаря на вашите нужди – против тъмни кръгове, хидратиращ,срещу бръчки. Можете да допълните грижата за очите ако добавите като стъпка и пачове за очи, които допълнително ще  освежат и подхранят околоочната зона.

Стъпка 9 – Крем за лице

Кремът за лице е изключително индивидуален, дневен или нощен. Залагайте на такъв, който отговаря на Вашата кожа – суха, смесена, мазна или нормална. Използвайте леки гел кремове, ако кожата е мазна или смесена, за да избегнете допълнително омазняване. Ако кожата Ви е суха, използвайте по-мазни кремове, особено зимата. Нежно масажирайте лицето и не забравяйте шията.

Стъпка 10 – Слънцезащитен крем / Нощна маска

Добре е през деня винаги да нанасяме слънцезащитен крем, за да се предпазим от вредните лъчи на слънцето и от пигментации. Може да използваме SPF 15, 20 или 30, но  за най-мощна и добра защита изберете 50 SPF.

Вечер корейките нанасят вечерна маска или маска за лице с която преспиват и която се слага след всички останали продукти. Тя спомага за хидратирането на кожата и действа по-силно вечер, докато спим. На сутринта измивате и имате успокоена и достатъчно овлажнена кожа с минимум усилия.

Естествено не е необходимо да използвате всички продукти всеки ден. Изберете тези, които задоволяват нуждите на вашата кожа. Важни стъпки 1 и 2 – за правилно почистване и следващите, които дават достатъчна хидратация – тайната на красивата кожа.

Разгледайте нашите продукти и открийте своите 10 стъпки към съвършената кожа.

Коментари (0)
*
Само регистриран потребител може да остави коментар