24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.
RSS

Блог постове от '2022' 'август'

Пигментни петна - 0 Коментара


Обикновено в края на лятото установяваме, че сме нанесли щети на кожата си, а именно- тя се е сдобила с пигментни петна в следствие на нашият постоянен стремеж за красив и по-тъмен тен. Тези пигментни петънца често са забележими по кожата на лицето и се оказва, че отнемат месеци третиране и грижа, за да изсветлеят.
Възрастта, слънцето, неправилното хранене и куп други фактори влияят на вида на кожата и могат да доведат до хиперпигментация.
Хиперпигментацията е медицински термин, използван за описание на по-тъмни петна по кожата. Те са резултат от прекомерното производство на меланин, което може да бъде причинено от много неща – от белези от акне, увреждане от слънцето до хормонални колебания.

Ако и вие се сблъсквате с хиперпигментация, бъдете сигурни, че тя е често срещано състояние на кожата и има редица различни възможности за третиране.
Ние предлагаме да опитате продукти за лице, които имат изсветляващо кожата действие и включват в състава си:

  • ниацинамид
  • екстракт фермент галактомисес
  • екстракт от женско биле
  • екстракт от оризови трици
  • N-ацетилглюкозамин

Продукти, които препоръчваме
Ma:nyo Galac Niacin 2.0 Essence 30ml
beplain Vitamin Brightening Ampoule 30ml
IUNIK Rose Galactomyces Synergy Serum 50ml



Киселини за лице

Киселините за лице действат като ексфолират или отстраняват горния слой на кожата ви. Всеки път, когато ексфолирате кожата си, се появяват нови кожни клетки. Процесът помага за изравняване на тена на кожата ви и я прави по-гладка като цяло.
Подходящи киселини за изсветляване на лицето са:

  • AHA алфа-хидрокси киселини- гликолова, млечна, лимонена, ябълчена или винена киселина
  • PHA и LHA киселини
  • азелаинова киселина
  • коджикова киселина
  • салицилова киселина

Кога и как да ползвате тези киселини?
Киселините за лице работят добре при лека хиперпигментация при по-светли тонове на кожата. Когато използвате киселини, не използвайте други пилинг или ексфолиращи продукти, продукти с алфахидрокиселина AHA, бетахидрокиселина BHA, ретинол или витамин С. Започнете с използване 1 път в седмицата, за да може кожата да се адаптира. След това, можете да използвате продукта 2-3 пъти в седмицата. Повечето продукти с киселини увеличават чувствителността на кожата към слънцето, затова използвайте продукти с киселини вечер-преди лягане, и ако решите да ги ползвате през деня, задължително след тях нанасяйте силен слънцезащитен крем с фактор 30-50 SPF.
Продукти с киселини, които препоръчваме:
Ma:nyo Galactomy Clearskin Toner 210ml
beplain BHA Peeling Ampoule 30ml
COSRX Refresh AHA BHA Vitamin C Daily Toner 150ml
COSRX AHA 7 Whitehead Power Liquid 100ml



Витамин С под формата на аскорбинова киселина

Витамин С не само е нашата любима опция за справяне с неравномерния тен, но е и мощен антиоксидант, който предпазва кожата ни от външни агресори. В допълнение, витамин С подобрява ползите от вашите слънцезащитни продукти, за да предотврати бъдещи щети от слънцето. Ето защо препоръчваме да включите в рутината си продукти с аскорбинова киселина, които помагат за озаряване на тена и подобряване на неравномерния тен на кожата. Тя помага за избледняване на появата на увреждане от слънцето и хиперпигментация, като същевременно се справя видимо с отпускането и загубата на стегнатост, правейки кожата да изглежда здрава и сияйна.

Продукт с аскорбинова киселина, който да пробвате:
Rohto Pharmaceutical Melano CC Anti-spot Vitamin C Essence 20g

След като сте проявили нужното търпение при третиране на нежелана пигментация, и все пак не сте постигнали желан резултат, можете да включите също продукти с ретинол след консултация с дерматолог, да си направите по-интензивни процедури като лазарен пилинг и дермаабразио в оторизиран дерматологичен салон за красота.
Какъвто продукт и терапия да изберете, бъдете постоянни и търпеливи в грижата за вашата кожа!