24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.

ЯПОНСКА РУТИНА И MOCHI HADA

- 0 Коментара

Кои са тайните на японките за постигане на порцеланова кожа и по какво техният ежедневен ритуал в грижа за кожата се различава от този на корейките?

Жените от страната на изгряващото слънце могат да се похвалят с финес и изящна красота, а образът на гейшата и до днес е символ на съвършената жена, която вълнува въображението. Под емблематичният им бял грим се крие невероятно съвършена кожа, а ритуалът им е семпъл, но ефективен.

Японците имат дума, която изразява разбиранията им за перфектна кожа- “Mochi Hada”и стремежа към постигане на “Mochi Skin” бързо се превърна в популярен тренд и хит сред почитателите на азиатската козметика и J-beauty ентусиастите.

Но какво е мочи? Това е традиционен японски десерт, който се приготвя от сладко оризово брашно. 

За разлика от корейската представа за перфектна кожа свързана с постигане на озарена и прозрачна кожа( “Glass skin”), при японците идеалната кожа трябва да е еластична и супер гладка, хидратирана до съвършенство, подобна на апетитният японски оризов десерт.

Тайната на японските жени за постигане на перфектна кожа се крие в това да бъдете нежни към кожата си и да ѝ давате само това от което се нуждае, нищо повече.

Японският ритуал за грижа за кожата е доста по-опростен в сравнение с 10-те стъпки от корейската рутина. Ето задължителните 5 на японките, които ще ви помогнат да имате желаната “mochi hada” кожа:

1.Двойно почистване

Почистване на лицето сутрин и вечер и премахването на всички замърсявания  с почистващо масло или балсам, както и използване на измивна пяна след това, независимо дали сте с грим или не, е най-важната стъпка от ежедневният ритуал на японките. Обичайните съставки на почистващите продукти са натурално маслиново масло, а също и tsubaki(camellia)-масло от японска камелия.

Японските жени смятат, че механичното ексфолиране е твърде агресивно към епидермиса, тъй като то премахва не само мъртвите клетки по повърхността, което води до изтъняване на защитната бариера. Затова те не използват скраб за лице и единствено си позволяват да полират кожата си с продукти съдържащи оризови трици или komenuka (Japanese rice bran).

2.Лосион за лице

Японските тонери или лосиони, както ги наричат, са напълно различни от тонерите, познати на западния пазар. Консистенцията им е водна и могат да бъдат нанесени директно с ръце, с леко потупване, докато се абсорбират напълно. Японските лосиони са предназначени да задържат максимално влагата в кожата, обикновено съдържат съставки като хиалуронова киселина или супер хиалуронова киселина от няколко вида, целят да възстановят и балансират рН на кожата ви и да подобрят действието на продуктите, прилагани след това. Да, правят всичко и точно това ги прави толкова страхотни!

3.Серум и/или лек овлажняващ крем

Поредна стъпка от ритуала на гейшите е използване на серум от оризови трици или често от саке и/или подхранване на кожата с лек овлажняващ крем. Популярна класическа съставка е екстрактът от коприна, който  овлажнява и задържа влагата в кожата през целия ден, като ѝ позволява „да диша“ без усещане за излишно омазняване.

4.Слънцезащита

Япония създава едни от най-добрите слънцезащитни продукти на пазара, защото това е задължителна стъпка в рутината J-beauty. Като цяло японските слънцезащитни продукти са леки, немазни и не оставят бял филм при употреба, а някои съдържат съставки като хиалуронова киселина и колаген за овлажняване на кожата.

5.Шийт маска за лице през ден

За разлика от корейската рутина, която ежедневно изисква използване на маски за лице, J-beauty mochi skin ви препоръчва да се отдадете на употреба на шийт маска за лице през ден. В Япония имат подход към ползване на висококачествени продукти, което означава, те предпочитат качеството пред количеството. Така че, когато става въпрос за шийт маски в Япония, целта им в ритуала от грижа за кожата е насочен към конкретните проблеми и спрямо нуждите на кожата. Съставът им варира от чисти традиционни японски съставки - зелен чай Матча, саке, оризов квас, масло от камелия до други стимулиращи кожата съставки, включително колаген, коензим Q10 и хиалуронова киселина.

Коментари (0)
*
Само регистриран потребител може да остави коментар